Learning Management Systemen, LMS

Wilt u talentontwikkeling echt tot de kern maken van uw HR-beleid? Zoekt u een antwoord op vragen over competentiemanagement, duurzame inzetbaarheid, employabilty, L&D, opleidingsbeleid, onboarding, e-learning? Ziet u het bieden van ontwikkelmogelijkheden als een belangrijke arbeidsvoorwaarde die uw organisatie wil bieden? Ziet u het ontwikkelen van uw medewerkers als bittere noodzaak omdat de beroepen van de toekomst nu nog niet bestaan en er dus nog niemand voor is opgeleid? Heeft u een scholingsbudget dat u moet bijhouden of moet u weten wie er in het kader van de veiligheid nog recente certificaten heeft?

Allemaal vragen waar een Learning Management Systeem een antwoord op kan bieden.

Een klassiek LMS-programma vormt een platform dat ondersteuning biedt bij het selecteren, volgen en geven van opleidingen. Een LMS kan gebruikt worden binnen een bedrijf om bij te houden welke werknemers welke scholing hebben gevolgd, volgen, of zullen volgen. Resultaten van de scholing kunnen worden gekoppeld aan bijvoorbeeld functiebeoordelingen. Werknemers kunnen via een LMS soms ook opleidingen kiezen en contracteren.

Een moderne digitale leeromgeving kan echter veel meer bieden. Je kan je voorstellen dat als Netflix je voorkeuren kan onthouden en je steeds speciaal voor jou geselecteerde series voor kan spiegelen(of bol.com) dat ook een goed LMS leren bijna verslavend leuk kan maken. Een LMS kan op vele manieren ontwikkeling actief stimuleren.

Daarbij biedt de digitalisering veel mogelijkheden voor geïndividualiseerd leren: in eigen tempo en op eigen manier. Leer je liever in woorden of beelden, digitaal thuis in eigen tijd of klassikaal, top-down of bottom-up, met rijtjes of in filmpjes. Als medewerkers merken dat ze datgene mogen leren waar ze op dat moment belang bij hebben en ze mogen het ook nog eens leren op een manier die bij ze past zonder dat ze in een vaststaand schoolsysteem moeten passen ….stel je voor wat er dan gebeurt.

Talentreizen levert de volgende diensten:

  • Selectie en implementatie van een LMS dat past bij uw organisatie.
  • Organisatie-advies bij de uitrol van een reeds gekozen LMS
  • Verbetering van het gebruik van uw bestaande LMS

Talentreizen komt graag met u in gesprek.

Bent u nieuwsgierig geworden naar zo’n LMS en wat het voor uw organisatie zou kunnen betekenen? Of heeft u nog veel vragen en ziet u mitsen en maren? Talentreizen komt graag met u in gesprek, bel of mail voor een vrijblijvende afspraak.