mastermind HB-werknemers

Herken jij jezelf in de kenmerken van hoogbegaafdheid? En ervaar je een aantal aspecten daarvan wel eens als lastig op de werkvloer? Je bent niet de enige!

Je hebt zoveel talenten en toch is het soms lastig om die uit de verf te laten komen. Daar wordt niemand beter van: voor jou is dit frustrerend en je werkgever wordt er ook niet beter van. Dat kan anders!

Doe mee aan de mastermind HB-werknemers.

Ontmoet gelijkgestemden en kom onder leiding van een loopbaanadviseur in gesprek over waar je tegenaan loopt op je werk. Alleen al de herkenning kan helpend zijn maar soms zijn er ook andere oplossingen. Ken jij jezelf goed genoeg? Kan jij je eigenaardigheden uitleggen aan collega’s, wanneer doe je dat wel en wanneer niet? Hoe kan jij interessante projecten naar je toe trekken zonder dat je je daarvoor hoeft te gedragen als een driehoek die een rondje probeert te zijn? Kan je misschien iets doen aan jobcrafting? Als jij weet dat je meer kan maar voelt dat je niet de juiste ondersteuning krijgt om daar te komen dan zorg je dat je die ondersteuning krijgt.

Mastermind: wat is dat? Het principe van een mastermindgroep komt vooral uit de ondernemerswereld. Samen met een groep gelijkgestemde ondernemers ervoor gaan om elkaar verder te helpen. Het is een peer-coachinggroep met een facilitator. In deze groep scherp je elkaars geest, spiegel je je aan elkaar met als doel allemaal te groeien, te werken aan je ontwikkeling.

En hoe gaat dat dan in de praktijk? We verbinden ons aan elkaar voor tenminste een jaar. In de eerste periode komen we om de andere week bij elkaar, in principe online. Later vermindert dit naar eens per maand. Je start met een online intakegesprek waarin je aangeeft waar je op dit moment tegenaan loopt en wat je hoopt te bereiken met de mastermindgroep. Nadat je bij het eerste gesprek met je mastermindgroep bent geweest kom je ook in de online community waar je elkaar tussendoor dingen kan vragen. Daarnaast heb je tijdens de eerste periode 1-op-1-loopbaanadviesgesprek over jouw persoonlijke werksituatie. Ook in de community kan je bij je vragen nuttige tips verwachten vanuit loopbaan en HR perspectief.

Als je een echte HB-er bent google je vast meteen wat een mastermind is en lees je ook alles over de hotseat. Ook in deze mastermindgroep is de hotseat een belangrijke tool. Elke mastermindbijeenkomst brengen zeker 2 deelnemers hun issue in op de hotseat. Het mooie hieraan is: soms leer je nog meer van de vraag van de ander dan die van jezelf.

Wat levert het je op? in de allereerste plaats levert het je een bepaalde rust op: je gaat eindelijk steun ervaren, je hoeft het niet meer allemaal alleen te doen. Je gaat jezelf spiegelen aan gelijkgestemden (mede-HB-ers)op het gebied van werk en krijgt daarmee een veel helderder beeld van jezelf. Doordat je dit helder krijgt kan je dit ook beter aan anderen uitleggen, aan mensen waar je mee samen moet werken, aan leidinggevenden, in sollicitatiegesprekken etc. Je maakt keuzes die bij je passen en last but not least: hele fijne contacten!

Wat is jouw investering? Je investeert 125,- (excl. BTW)per maand voor de eerste 6 maanden (incl. intake, en persoonlijk loopbaanadviesgesprek). Na deze 6 maanden bekijken we met de groep of we nog 6 maanden doorgaan met eens per 2 weken of dat dit al teruggeschroefd kan worden naar eens per maand, de eerste optie is 100,- per maand, de tweede is 50,- per maand. Na deze 12 maanden kijken we met de mastermindgroep of deze groep nog behoefte heeft om verder te gaan en zo ja op welke wijze, met welke frequentie. Uiteraard kan je ervoor kiezen om je werkgever te vragen dit te betalen.

Ik wil meedoen: stuur me een mail of een appje en vraag wanneer de eerstvolgende groep begint. Dan plannen we een intake, uiteraard is hierin alle ruimte om je eventuele twijfels en wensen te bepreken.