Loopbaanadvies voor introverten

Introverte mensen kan je definiëren als mensen die hun energie weer opladen als ze alleen zijn, extraverte mensen laden hun energie op als ze met andere mensen zijn. Om te weten of je introvert bent kan je een vereenvoudigde big-five persoonlijkheidstest doen. Loopbaanadvies voor introverte mensen , of zoals ik het graag noem, bescheiden professionals, is in de basis hetzelfde als voor alle andere mensen. Logisch want een mens heeft veel meer eigenschappen, talenten etc. dan introvert of extravert zijn alleen en uiteindelijk is ieder mens uniek. Toch is er een belangrijk verschil op loopbaanvlak. Wat introverte mensen met elkaar verbindt is dat ze er geen plezier aan beleven om zichzelf te profileren.

Als je werkloos bent geven goedbedoelende mensen, internetpagina’s en experts allerlei tips over hoe je je ‘moet’ profileren. Als je promotie wilt maken binnen je bedrijf lees je o.a. in de intermediair hoe je jezelf voor het voetlicht moet plaatsen. Deze tips sluiten vaak zo slecht aan bij introverte mensen dat ze er ofwel niets mee kunnen, ofwel het toch maar proberen waardoor ze in ieder geval niet bepaald de beste versie van zichzelf laten zien.

Talentreizen kent en herkent dit heel goed en geeft dan ook graag loopbaantrajecten en sollicitatieadvies aan introverte mensen.

Elk loopbaantraject en advies is heel persoonlijk en verloopt in grote lijnen zoals onder die diensten beschreven. Waarom dan toch een specialist?

  • Introverte mensen hebben vaak andere talenten dan extraverte mensen. Je leert deze herkennen, benoemen en waarderen waardoor je weer in je kracht staat.
  • Contactmomenten betekenen iets anders voor introverte mensen waardoor ze dit ook beter op hun eigen manier kunnen doen. Je krijgt hiervoor eenvoudig toe te passen tips die passen bij je introverte karakter.
  • Ontwikkelingsprocessen lopen anders waardoor ook methoden om uit te zoeken wat je echt wilt anders kunnen zijn. Er worden creatieve en intuïtieve methoden ingezet die bij de persoon aansluiten.
  • Voor de benadering van de arbeidsmarkt en naar buiten treden in algemene zin wordt een persoonlijk stappenplan gemaakt met kleine overzichtelijke stappen. Door een beter begrip van introversie en extraversie leer je ook hoe je makkelijker met extraverte mensen communiceert.
  • Er worden situaties en gesprekken geoefend die voor anderen wellicht basaal lijken maar voor introverten een wezenlijk verschil kunnen maken.
  • Er wordt gebruik gemaakt van de kracht van introverten om veel vragen zelfstandig verder uit te denken en te ontwikkelen. Hierdoor wordt de totale tijdsinvestering in het traject niet per definitie groter, wel anders.

Geïnteresseerd?
Talentreizen staat voor de ontwikkeling van talent en zeker voor dat van waardevolle introverte, bescheiden professionals. Wil je meer weten over introversie, klik dan door op introversie. Wil je weten hoe een persoonlijk traject er voor jou uit kan zien of heb je nog vragen? Neem vrijblijvend contact op per mail of telefoon.