Yvonne Vetketel

Een HR-advies en een loopbaanadvies is zo goed als de adviseur zelf. Daarom vertel ik graag iets over mezelf.

Ik heb als HR-adviseur en later als HR-manager in totaal meer dan 15 jaar ervaring in diverse branches, o.a. een technische productieorganisatie, de overheid en de zakelijke dienstverlening. Hierbij ging het steeds om generalistische functies waar alle facetten van het HR-vak aan bod kwamen; Werving & Selectie, ziekteverzuim, functiebeschrijvingen, functiewaardering, functioneringsproblematiek, Opleiding & Ontwikkeling, juridische vragen, arbeidsvoorwaarden etc. In deze loopbaan heb ik veel reorganisaties meegemaakt en begeleid. Daarnaast heb ik veel zaken opgezet zoals het aanmaken van personeelsdossiers,een organisatieboek en veel nieuw beleid en procedures geïmplementeerd zoals een goed flexbeleid.

Na een korte onderbreking ben ik mijn eigen adviesbureau gestart voor loopbaantrajecten en Human Talent management waarbij ik veel heb geleerd over talentontwikkeling en het (startende) ondernemerschap aan den lijve mocht ondervinden. Zo langzamerhand heb ik me gespecialiseerd naar loopbaanadvies voor introverte mensen en slimme sensitieve professionals (HSP en HB). Vanaf dat de tijd dat toeliet, want ik houd niet van half werk en teveel excuses voor afwezigheid, ben ik ook weer als HR-adviseur begonnen. Het MKB en zeker de techniek en IT-bedrijven vind ik een prettige wereld met korte lijnen, no-nonsense cultuur en vol dynamiek.

Vanuit die HR-adviesrol kwam ik in aanraking met de ontwikkeling en implementatie van HR-software en van daaruit kwam er op een gegeven moment iemand op mijn pad die me een uitgebreid Learning Management Systeem liet zien. Ik dacht dat ik onder een steen had geleefd, waarom kende ik dat nog niet? Het bleek dat veel HR-adviseurs dat op dat moment nog niet echt kenden vooral ook omdat de reeds bestaande techniek nog bij lange na niet gebruikt wordt zoals ik zie dat dat mogelijk is. Ik ben hier echt super-enthousiast over omdat ik hiermee mogelijkheden zie om iedereen zijn eigen talenten en capaciteiten op zijn eigen manier te laten ontwikkelen. Dit blijkt voor mij een soort sluitstuk waarom ik ooit ben begonnen met HR-advies, waarom ik loopbaanadvies ging geven, duurzame inzetbaarheid, employability en diversity altijd belangrijke onderwerpen waren, waar mijn HR-ervaring en IT-interesse bij elkaar komt en waarbij ik mijn talenten voor organisatieverandering kan inzetten. Tegelijkertijd is het ook een beginpunt voor mij omdat dit een wereld is waarin nog zo veel te doen is, te ontdekken is, waar nog zoveel talenten vanuit onderwijs, ICT en organisaties bij elkaar gebracht moeten worden dat ik hierin gelukkig nog lang niet uitontwikkeld ben.

Als je wilt meer wilt weten bel of mail me dan voor een kennismakingsgesprek.

Wat betreft feitelijke informatie over kennis en ervaring verwijs ik graag naar mijn linkedin-pagina.

View Yvonne Vetketel's profile on LinkedIn