Blog Werk en Ontwikkeling

Zit jouw bedrijf in de puberfase?

Als jouw bedrijf rond de 25 medewerkers zit groei je blijkbaar van de rollercoasterfase naar de puberfase. Toen ik dat las moest ik wel lachen. Misschien is dat wel wat ik zo aantrekkelijk vind aan scale-up bedrijven. Als HR-adviseur vind ik het interessant of je...

Lees meer

Is jouw brein verkeerd bedraad?

Ben jij anders dan anders, voel je je anders, vinden andere mensen jou lastig, begrijpen ze je niet en vinden ze je vaak “te”? Dan ben je een fantastisch mens en zeer waardevol in een tijd waarin alles wat standaard is makkelijk geautomatiseerd kan worden en we juist...

Lees meer

De grote gelijkmaker: school of werkgever?

De serie “klassen” en de scholensluiting gaven weer eens duidelijk aan waarom school zo belangrijk is als je gelooft in gelijke kansen voor kinderen. Moet je nagaan wat een goede werkgever die veel aan personeelsontwikkeling dan aan kansen kan geven aan een volwassen...

Lees meer

De beste secundaire arbeidsvoorwaarde

De strijd om de goede mensen is volop begonnen, in de techniek, in de zorg en ook in andere sectoren wordt het gebrek aan goede werknemers voelbaar. Bedrijven gaan weer nadenken wat ze mensen moeten bieden om bij hen te komen en liefst ook enige tijd te blijven. Wat...

Lees meer

Hoe ontwikkel je talent?

Als je de term talentmanagement googled kom je uit bij programma’s om toptalenten te ontwikkelen. Multinationals hebben speciale programma’s voor intelligente en vooral jonge medewerkers die zich goed conformeren naar de regels van hun bedrijf. Ieder mens heeft echter...

Lees meer

Verslaafd aan leren: kan dat?

Gisteren opende ik een bibliotheek vol e-learningcursussen die ik mocht bekijken om te zien of dat zou passen bij bepaalde klanten. Dat had ik beter niet kunnen doen want ik kwam de hele dag nergens anders meer aan toe, ik klikte maar door en door. Het voelde voor mij...

Lees meer