Thuiswerkplan

In een crisis leer je snel: toen we vanwege Corona massaal moesten thuiswerken kon ineens wat al die jaren zo moeizaam ging wel. het ging natuurlijk niet perfect en zeker als je 100% thuis moet werken en met kinderen die thuis online lessen volgen om je heen was het soms verre van ideaal. toch wil de overgrote meerderheid ook na corona graag gedeeltelijk thuis werken. De betere werkgevers werken hier graag aan mee omdat;

  1. Het maakt je een aantrekkelijk werkgever als je datgene biedt waar werknemers behoefte aan hebben.
  2. Het past bij duurzaam ondernemerschap: minder woon-werkverkeer, minder grote bedrijfsgebouwen.
  3. Het kan produktiviteitsvoordeel bieden: mensen die ongestoord ergens aan door kunnen werken, sommige vergaderingen zijn een stuk efficiƫnter online dan live.

Hoe zorg je nu dat je de voordelen benut en de nadelen ondervangt? Hoe voorkom je straks een wildgroei aan mensen die vragen om thuis te mogen werken zonder dat je weet of dat nou wel zo goed is voor het bedrijf en de persoon zelf? Laat een professioneel thuiswerkplan opstellen.

Is dat wel nodig voor mijn bedrijf? Vraag de gratis scan aan waarbij we meteen nagaan of uw bedrijf recht heeft op de subsidie die hiervoor beschikbaar is.