Onder invloed van de filosoof des vaderlands heb ik de titel van de blog veranderd. Sorry, niet veranderd maar verbeterd.
Volgens RenĂ© Gude is het een goed idee om de term veranderen zoveel mogelijk te vermijden en het in plaats daarvan te hebben over de term verbeteren. Als het over werk gaat kan ik me daar veel bij voorstellen.Hoeveel lessen hebben we als HR-adviseurs en managers gehad in het ‘omgaan met weerstand’ bij veranderingen? De term heeft voor veel mensen blijkbaar een negatieve klank.
Als HR-adviseur en zeker in het kader van employability en duurzame inzetbaarheid denk ik dat je mensen kan leren dat veranderen positief is. Een positieve verandering noemt men ook wel een verbetering en ja, de cirkel is rond. Eigenlijk kan je dus inderdaad gewoon de term ‘veranderen’ vervangen door de term ‘verbeteren’.
De titel van mijn blog was ‘werk en verandering’ en is nu ‘werk en verbetering’. Nu nog een nieuwe term voor re-organisatie. Iemand een voorstel?