De eerste schooldag na de grote vakantie. Iedereen weer naar school, naar het werk, de wegen zijn weer druk, het leven begint weer.  De mensen zonder schoolgaande kinderen kunnen nog even genieten van de goedkopere en rustiger naseizoenvakanties maar ook die worden binnenkort terugverwacht op het werk. De organisatieplannen voor volgend jaar moeten gemaakt worden, de budgetrondes zijn begonnen en daar kan je maar beter bij zijn. Voor je het weet wordt alle tijd weer opgeslurpt en is het jaar in volle gang.

Meestal maak ik 2 keer per jaar goede voornemens, bij de start van het nieuwe kalenderjaar en bij de start van het nieuwe schooljaar. Die laatste hebben vaak te maken met het buitenleven van de vakantie en het werkzame leven. Een aantal weken in een ander ritme, een andere omgeving en vooral veel buitenlucht brengen mij altijd weer dichter bij mezelf. Ik kan dan beter doelen stellen over wat ik de komende tijd echt belangrijk vind.

Dit jaar heb ik een voornemen dat misschien wel heel vreemd klinkt. Ik heb vooral zin om weer eens hard aan het werk te gaan. Concreet wil ik graag meer tijd vrij maken om flink door te kunnen werken, dingen mee te maken en resultaten gaan zien.  Toen ik in loondienst werkte werd ik betaald om te komen werken, dus dat hoefde ik me niet voor te nemen, dat deed ik in ieder geval. Ik kan me dan ook goed voorstellen dat dit voornemen vreemd klinkt voor mensen die nu nog in loondienst werken. En ja, misschien klinkt het ook wel vreemd voor mensen die al lang als zelfstandige werken en voor wie het misschien best wat minder mag. Bij elke fase horen vaak weer andere doelen.

Eigenlijk is het misschien ook wel een voornemen dat erg bij mij past. Als kind was ik ook altijd al blij dat de grote vakantie voorbij was en het leven weer begon. Je kan natuurlijk ook zeggen dat vakantie pas het echte leven is. Als je echter kan genieten van al die weken dat je werkt en/ of studeert is je leven minstens verrijkt met factor 4.

Mijn voornemen om vandaag mijn eerste blog te plaatsen is in ieder geval geslaagd.