Vanmorgen wilde ik weer een afspraak voor februari in mijn agenda noteren. Hoogste tijd om toch eens door te pakken en de vulling van mijn agenda 2012 eruit te halen en te verwisselen voor die van 2013. Ik heb namelijk nog zo’n ouderwetse papieren succesagenda. Heerlijk, met veel ruimte voor aantekeningen en met van die leuke weetjes erin zoals de schijngestalten van de maan en allerlei afkortingen.

Het nadeel van zo’n agenda is wel dat de ruimte beperkt is ten opzichte van een digitale agenda. Dat betekent dat de info van 2012 er echt uit moet. Nu ben ik altijd geneigd om dat nog even te bewaren in het doosje van de nieuwe. Met het idee dat ik het altijd nog terug kan vinden leg ik het dan makkelijker aan de kant. Toch is het misschien goed om er dit jaar eens doorheen te bladeren.

Ik had verwacht dit jaar al meer te hebben bereikt dan waar ik nu sta op zakelijk gebied. En ja, daar zijn verklaringen voor maar ach, daar word je ook niet vrolijker van. Toen ik echter bij het leeghalen de aantekeningen zag bij waar ik in december vorig jaar nog mee bezig was werd ik wel weer vrolijk.

Ik denk dat ik vanavond maar eens lekker uitgebreid door die agenda ga bladeren alsof het een foto-album is. Even stilstaan bij hoeveel ik het afgelopen jaar heb gedaan, meegemaakt en geleerd, dat is niet niks. Een belangrijk loopbaaninstrument is bij mij de succesverhalen. Stilstaan bij de successen uit je leven en daar lering uit trekken. Dan mag ik natuurlijk niet vergeten om stil te staan bij de successen en succesjes die ik het afgelopen jaar zelf heb geboekt. Als ik dat allemaal op een rijtje zet en de kerstlampjes en kaarsjes erbij zie, dan voel ik me bijzonder dankbaar.