Afgelopen week ben ik naar een workshop “starten met social media” geweest. Jarenlang vond ik Hyves een beetje onzin. Een tijd geleden ben ik op Linkedin gegaan . Om verder te gaan naar Facebook moest ik toch nog even een drempeltje over. Een korte workshop leek me daarvoor wel handig.

Het doel van de middag is zeker behaald (waarvoor dank aan Bert Breukers, de trainer en natuurlijk de medecursisten). Ik ben weer een drempel over en ga me verder begeven op het pad van social media. Als ondernemer krijg ik ook steeds het nut en de noodzaak hiervan te horen. Ik vraag me af of sollicitanten dit ook voldoende horen. Wordt deze vraag ook gesteld als je een WW-uitkering aanvraagt? P&O-ers en recruiters kijken er wel naar. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dat zelf een paar jaar geleden ook nog niet deed maar ja, toen had ik uiteraard gelukkig wel een jongere collega die het me liet zien. Buiten dat, het grootste nut is natuurlijk vooral het netwerk dat je op die manier in kan zetten om de baan te vinden die bij je past.

De cursus begon met een geweldig filmpje. Feitelijk was daarmee het doel behaald en was ik de drempel over.   Het filmpje is 2 jaar oud en dat betekent in dit tijdperk sterk verouderd. Toch denk ik dat ik het nog vaak zal laten zien aan loopbaankandidaten.

Bij deze deel ik het graag. De link:over de drempel van social media