Vandaag kreeg ik de opmerking: ach ja, ontwikkelen van talent, dat wil elke P&O-er wel. Wat maakt jou nu zo bijzonder? Ik was behoorlijk boos/ teleurgesteld dat iemand die ik toch best goed ken niet zag wat er zo bijzonder was. Dat gevoel zette me aan de slag om daar dan eens duidelijker in te zijn.

Het verschil is juist dat ik heel goed zie wat andere mensen zo bijzonder maakt. Ik zie welke talenten ze hebben, welke talenten potentieel aanwezig zijn en ontwikkeld kunnen worden en waarom deze talenten zo bijzonder zijn voor een bepaald bedrijf of de arbeidsmarkt in brede zin.

Persoonlijk vind ik het moeilijker om talenten bij mezelf te ontdekken en deze te zien voor wat ze zijn, dan bij anderen. Om deze talenten vervolgens weer aan anderen te kunnen verkopen vind ik nog moeilijker. Met alles wat ik in mijn jeugd geleerd heb over bescheiden zijn, ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’, goede rapporten hoef je niet te laten zien etc. is het een lange weg naar dat broodnodige onderdeel van het ondernemerschap.

Het meeste leer ik wat dat betreft van mijn loopbaankandidaten. Elke keer als ik hen weer leer om hun talenten te verkopen leer ik dat tegelijkertijd ook weer aan mezelf. Het belangrijkste in dat proces is steeds weer dat ze zien wat hun talenten allemaal wel niet zijn, welke talenten ze al ontwikkeld hebben en welke ze nog graag willen ontwikkelen. Weten welke talenten, combinatie van talenten en persoon bijzonder is, is dan een stuk kennis dat ik toe kan voegen. Met een achtergrond als P&O-er die al in heel veel branches selectieprocedures heeft gedaan en veel actuele kennis van solliciteren en netwerken is het ‘verkopen’ van die talenten naar een baan dan niet echt moeilijk.

Vraag eens aan wat mensen in je kennissenkring waarom ze jou zouden aanbevelen. Hebben ze een goed antwoord? Mooi, heb jij wellicht weer nieuwe bewoordingen, zijn zij eraan herinnerd dat je graag aanbevolen wordt. Hebben ze geen antwoord? Hopelijk maakt dat iets bij je los waardoor je zelf het antwoord scherper ziet zoals bij mij het geval was. Zo niet, vraag door, vraag aan anderen. Eén ding is zeker; jij hebt talenten die jou speciaal maken!