Rond deze tijd van het jaar worden de meeste reizen geboekt. Ik denk ook na over het nieuwe jaar. De letterlijke reisjes die ik wil beleven en de ontwikkeling die ik graag door wil maken.

Als ik geen doelen stel, geen plannen maak, glijdt de tijd razendsnel voorbij. Misschien is het de leeftijd of de drukte maar een dag is zo ingevuld, een week ook. Als ik nu kijk naar de kerstvakantie, de kinderen 2 weken thuis, geen echte vakantie gepland, voor je het weet zijn we al weer in de 2e week. Hoe anders is dat als je een trip naar een ver land plant. Je bereidt je voor, alles staat klaar en in 1 week tijd kan je zoveel meemaken.

Deze zomer wil ik graag eens naar het meer van Annecy. Ik ga vooraf bekijken wat ik daar graag wil doen, wat ik graag wil zien, wat het beste uitgangspunt is om te verblijven, hoe de reis eruit kan zien en hoe de plannen veranderen met de verschillende weersverwachtingen. Zo’n vakantie van enkele weken is nog wel een keer gepland.

Maar hoe zit het met de ontwikkeling voor 2015? Ik wil graag doorgaan met loopbaanadvies, passend werk zoeken voor mensen, meer bekendheid voor de loopbanen van introverte mensen en weer HR-advies geven aan MKB-bedrijven. Het is de hoogste tijd om die plannen verder uit te werken. Hoe ziet dat er in de loop van het jaar uit, wat moet er dan elke maand en elke week gebeuren om dat te bereiken? Het beeld en de plannen zijn niet nieuw, maar ik ben er van overtuigd dat als de beelden scherper zijn en de plannen concreter en uitgewerkter, de ontwikkelingen ook een stuk sneller gaan.

Als je richting Frankrijk zou vertrekken zou je misschien uiteindelijk ook wel uitkomen bij het meer van Annecy. Als je echter de foto’s van dat gebied eenmaal hebt gezien heb je voldoende reden om er een reis naar toe te plannen. Hoe ziet jouw foto eruit? Wat wil jij bereiken met je talenten in 2015?